Kawa Columbia Supremo

99,00 zł
Brutto

Columbia Supremo  100% Arabica to kawa mocno palona. Kawa posiada spójny i delikatny aromat, jest on zrównoważony o delikatnej słodyczy czekolady z nutą orzechową. Dzięki niskiej kwasowości nadaje się do częstego spożywania. Jest smakowo zrównoważona, nie czuje się ani kwasowości jak i gorzkości. Kawa ma wyczuwalny smak ciemnej czekolady.

Masa netto
Ilość

footer-coffee-point.png

Columbia Supremo

plantacja kawy

Wśród krajów, które mogą pochwalić się ogromnymi plantacjami kawowca, nie może zabraknąć oczywiście również Kolumbii, a kawa Columbia Supremo to bez wątpienia najdoskonalsza kawa kolumbijska. Supremo jest oznaczeniem dla najwyższej jakości kawy eksportowanej z Kolumbii. Nie jest to związane z miejscem uprawy czy też z jej odmianą, a z rozmiarem jej ziarna. Supremo to duże ziarna w rozmiarze 17 i 18. Ich wielkość ma wpływ na intensywność kawy i jej zbalansowanie. Columbia Supremo oferuje doskonałą równowagę pomiędzy przyjemną kwasowością, pełnym body, a subtelną goryczką. 

Świeżo palona kawa

Nasza kawa jest wypalana na bieżąco lub w momencie złożenia zamówienia dlatego charakteryzuje się bogatym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Kawa sprzedawana przez największe koncerny przechodzi przez długi proces dystrybucji i może minąć nawet kilkanaście miesięcy zanim trafi do konsumenta. A najlepsze, najbogatsze smaki wyczujemy maksymalnie do 3 miesięcy po wypaleniu ziaren! Surowe zielone ziarna kawy mogą leżakować nawet przez kilka miesięcy bez utraty swoich walorów smaku i aromatu, jednak w kawie, która została wypalona, zachodzi proces utleniania, co sprawia, że zaczyna się starzeć. Kawa świeżo palona ma odpowiedni poziom kwasowości, sprawiający, że napar nie jest mdły. Najlepsze kawy nie są jednak kwaśne, a stanowią harmonijne wyważenie słodyczy z goryczką oraz delikatnym posmakiem cytrusów. Zapewniają również intensywność i pełną konsystencję, która zostawia nasze kubki smakowe z delikatnym poczuciem lepkości. Kawa, która jest świeżo palona, cechuje się doskonałym zrównoważeniem wszystkich tych cech. Ziarna wypalone kilka miesięcy wcześniej, nie zachwycą nas tak jak wyjątkowa świeżo palona kawa.

footer-coffee-point.png

5 Przedmioty

Opis

Stopień wypalenia
palenie mocne
Kwasowość
niska
Profil smakowy
delikatną słodycz i wyczuwalne nuty orzechowo-czekoladowe

Specyficzne kody

No customer reviews for the moment.