Palarnia

Informacje o palarni

Palarnia kawy Coffee Point to miejsce stworzone z pasji do kawy. Przez lata uczyliśmy się jak wypalać kawę, aby osiągnąć najlepsze rezultaty i dojść do powtarzalności profili smakowych. Jesteśmy tarnowską, rzemieślniczą palarnia kawy. Logo kawy Coffee Point

Świeżo palona kawa

Nasza kawa jest wypalana na bieżąco lub w momencie złożenia zamówienia dlatego charakteryzuje się bogatym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Kawa sprzedawana przez największe koncerny przechodzi przez długi proces dystrybucji i może minąć nawet kilkanaście miesięcy zanim trafi do konsumenta. A najlepsze, najbogatsze smaki wyczujemy maksymalnie do 3 miesięcy po wypaleniu ziaren! Surowe zielone ziarna kawy mogą leżakować nawet przez kilka miesięcy bez utraty swoich walorów smaku i aromatu, jednak w kawie, która została wypalona, zachodzi proces utleniania, co sprawia, że zaczyna się starzeć. Kawa świeżo palona ma odpowiedni poziom kwasowości, sprawiający, że napar nie jest mdły. Najlepsze kawy nie są jednak kwaśne, a stanowią harmonijne wyważenie słodyczy z goryczką oraz delikatnym posmakiem cytrusów. Zapewniają również intensywność i pełną konsystencję, która zostawia nasze kubki smakowe z delikatnym poczuciem lepkości. Kawa, która jest świeżo palona, cechuje się doskonałym zrównoważeniem wszystkich tych cech. Ziarna wypalone kilka miesięcy wcześniej, nie zachwycą nas tak jak wyjątkowa świeżo palona kawa.

Nasze produkty

Dysponujemy tylko najwyższej jakości kawą ziarnistą. W ofercie palarni znajdują się świeżo palone kawy metodą tradycyjną w piecach bębnowych. Nasza kawa jest ręcznie pakowana w estetyczne opakowania co jest jej dodatkowym atutem. Sprawdź nasze sztandarowe produkty: